Bart Van Droogenbroeck, project coördinator
Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
kansen te geven als voedsel. Herbestemmen richting voeder of bio-energie
zouden vandaag altijd slechts een plan B mogen zijn, voor als het echt
niet anders kan.
Dimitri Torfs, director sales Bopro
noodzakelijk is voor Antwerpen om de voedseloverschotten alsnog te kunnen
opwaarderen en zo terug in de keten te kunnen brengen.
Feedback van experts en organisaties
© Stad Antwerpen
© Stad Antwerpen
Leren en verankeren
Als laatste stap zullen we lessen uit de pilootprojecten verzamelen en good practices verankeren.
Zo zetten we een belangrijke stap naar de uitkomst van een sociaal circulaire voedselhub.
© Sigrid Spinnox
© Dries Luyten
© Gianni Camilleri
Valoriseren van reststromen uit
de haven
Logistieke expertise en procesbegeleiding
Verwerken van reststromen tot halffabricaten
Pilootprojecten
september 2023
Brainstorm businessmodel
De betrokken partners tekenden een ontwerp voor een leefbaar businessmodel voor de voedselhub uit.
Finaal kwamen ze tot een model dat volgende elementen beschrijft: waarden, kanalen, klanten, middelen, kostenstructuur, inkomsten en eco-sociale baten.
© Dries Luyten
© Dries Luyten
mei 2023
Ontwerpsessie
© Stad Antwerpen
Feedback van experts en organisaties
De betrokken partners concretiseerden de schets voor een voedselhub. Dat deden ze aan
de hand van feedback van verschillende experts en organisaties.
Partners leerden er elkaars werking en ideeën ook beter kennen. De ontwerpsessie was
dus ook een belangrijk netwerkmoment voor alle betrokkenen.
januari 2023
Kick-off
Het ontwerptraject startte in januari 2023. Tijdens een inspirerend werkatelier werd een eerste schets voor een Antwerpse voedselhub op papier gezet.
Meer dan 70 organisaties werden betrokken. Een netwerk dat tot op de dag van vandaag nog altijd groeit met nieuwe contacten.
Een duurzaam concept voor een voedselhub creëren doe je niet van achter een bureau.
Een slim, sociaal en circulair concept bedenk je vooral door samen intensief te brainstormen, te testen en te evalueren.
Leren en verankeren
Als laatste stap zullen we lessen uit de pilootprojecten verzamelen en good practices verankeren.
Zo zetten we een belangrijke stap naar de uitkomst van een sociaal circulaire voedselhub.
© Gianni Camilleri
© Sigrid Spinnox
© Dries Luyten
Logistieke expertise en procesbegeleiding
Verwerken van reststromen tot halffabricaten
Valoriseren van reststromen uit de haven
Pilootprojecten
De betrokken partners tekenden een ontwerp voor een leefbaar businessmodel voor de voedselhub uit.
Finaal kwamen ze tot een model dat volgende elementen beschrijft: waarden, kanalen, klanten, middelen, kostenstructuur, inkomsten en eco-sociale baten.
september 2023
Brainstorm businessmodel
© Stad Antwerpen
© Stad Antwerpen
De betrokken partners concretiseerden de schets voor een voedselhub. Dat deden ze aan
de hand van feedback van verschillende experts en organisaties.
Partners leerden er elkaars werking en ideeën ook beter kennen. De ontwerpsessie was
dus ook een belangrijk netwerkmoment voor alle betrokkenen.
mei 2023
Ontwerpsessie
Dimitri Torfs, director sales Bopro
noodzakelijk is voor Antwerpen om de voedseloverschotten alsnog te kunnen
opwaarderen en zo terug in de keten te kunnen brengen.
Bart Van Droogenbroeck, project coördinator
Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
kansen te geven als voedsel. Herbestemmen richting voeder of bio-energie
zouden vandaag altijd slechts een plan B mogen zijn, voor als het echt
niet anders kan.
Feedback van experts en organisaties
Het ontwerptraject startte in januari 2023. Tijdens een inspirerend werkatelier werd een eerste schets voor een Antwerpse voedselhub op papier gezet.
Meer dan 70 organisaties werden betrokken. Een netwerk dat tot op de dag van vandaag nog altijd groeit met nieuwe contacten.
januari 2023
Kick-off
Een duurzaam concept voor een voedselhub creëren doe je niet van achter een bureau.
Een slim, circulair en sociaal concept bedenk je vooral door samen intensief te brainstormen, te testen en te evalueren.