© Dries Luyten
Partners
In dit innovatietraject waren via werksessies betrokken:
Stad Antwerpen, AG Vespa, Agentschap Landbouw en Visserij, Boerenbond, Bopro, Colruyt, EIT Food, Foodcare Plus, Growzer, ILVO, Kunnig, Linked Farm, Plein Publiek, Port of Antwerp Bruges, Rurant, Solucious, Stroom Maatwerk, TRI-VIZOR, Vlaams Instituut voor de Logistiek en Vlaanderen Circulair
Procesbegeleiding: Pantopicon
Voeding is een belangrijk thema doorheen verschillende beleidsdomeinen van stad Antwerpen:
sociaal beleid: voedseloverschotten, gezonde voeding en voedselverspilling
klimaatbeleid: impact van voeding op CO2-uitstoot
economisch beleid: horeca, voedingsindustrie en logistiek
Antwerpen is een plek waar veel voedselstromen samenkomen. Wat wordt mogelijk als verschillende voedselstromen in de stad fysiek samenkomen? Dit vernieuwende concept vormde de basis voor een uitgebreide verkenning.
Daarom gingen diensten van stad Antwerpen en externe partners samen aan de slag met de uitdagingen in het voedselsysteem en de opportuniteiten voor de stad.
Door samen te experimenteren en pilootprojecten op te starten willen alle betrokkenen:
kennis vergaren over de mogelijkheden van een sociaal circulaire voedselhub in de stad
een sterk netwerk vormen om op lange termijn een voedselhub te realiseren
Dit innovatietraject, binnen de Innovatieruimte Klimaat & Leefmilieu, detecteerde de bouwstenen van een sociaal circulaire voedselhub in de stad. Het past binnen de voedselstrategie van stad Antwerpen.
Voeding is een belangrijk thema doorheen verschillende beleidsdomeinen van stad Antwerpen:
sociaal beleid: voedseloverschotten, gezonde voeding en voedselverspilling
klimaatbeleid: impact van voeding op CO2-uitstoot
economisch beleid: horeca, voedingsindustrie en logistiek
Antwerpen is een plek waar veel voedselstromen samenkomen. Wat wordt mogelijk als verschillende voedselstromen in de stad fysiek samenkomen? Dit vernieuwende concept vormde de basis voor een uitgebreide verkenning.
Daarom gingen diensten van stad Antwerpen en externe partners samen aan de slag met de uitdagingen in het voedselsysteem en de opportuniteiten voor de stad.
Door samen te experimenteren en pilootprojecten op te starten willen alle betrokkenen:
kennis vergaren over de mogelijkheden van een sociaal circulaire voedselhub in de stad
een sterk netwerk vormen om op lange termijn een voedselhub te realiseren
Dit innovatietraject, binnen de Innovatieruimte Klimaat & Leefmilieu, detecteerde de bouwstenen van een sociaal circulaire voedselhub in de stad. Het past binnen de voedselstrategie van stad Antwerpen.
Partners
In dit innovatietraject waren via werksessies betrokken:
Stad Antwerpen, AG Vespa, Agentschap Landbouw en Visserij, Boerenbond, Bopro, Colruyt, EIT Food, Foodcare Plus, Growzer, ILVO, Kunnig, Linked Farm, Plein Publiek, Port of Antwerp Bruges, Rurant, Solucious, Stroom Maatwerk, TRI-VIZOR, Vlaams Instituut voor de Logistiek en Vlaanderen Circulair
Procesbegeleiding: Pantopicon