© Viviane Vermeiren

Onze ambitie
Linkeroever als trendsetter
Samen met 100 andere steden klimaatneutraal tegen 2030

Het verhaal van Linkeroever en het Antwerpse Klimaatcontract kadert binnen een breder Europees plan om klimaatneutraliteit te bereiken. Dit plan maakt deel uit van de EU-missie om tegen 2030 100 klimaatneutrale en slimme steden te creëren. De Europese Unie streeft ernaar om tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden - de missie voor deze steden is een cruciaal element in deze strategie.

Linkeroever dient als een ‘living lab’ en proefproject voor de ambitieuze doelstellingen van de Europese Commissie. De wijk is een voorbeeld van hoe lokale acties, afgestemd op specifieke omstandigheden en behoeften, kunnen bijdragen om overkoepelende klimaatdoelen te halen. Met de ambitie om 80% minder CO2 uit te stoten tegen 2030, loopt Linkeroever vooruit op de EU-doelstellingen. Zo biedt het waardevolle inzichten en ervaringen, die kunnen gedeeld worden met andere Europese steden.

Deze inspanningen sluiten aan bij de aanpak van de Europese Unie: klimaatadaptatie en sociaal-economische transformatie worden gecombineerd met  technologische innovatie. De ervaringen van Linkeroever helpen bij het vormen van een blauwdruk die andere steden kunnen volgen. Ze dragen ook bij aan een grootschalige transformatie om de doelstellingen van de Europese Green Deal te verwezenlijken.

Digitale publicaties

Blader hier door onze bibliotheek van digitale magazines, brochures, gidsen en andere publicaties.
Volledig scherm